İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi

AUCH DU KANNST DEN UNTERSCHİED MACHEN !

22-01-2023

ENİN HEDEFİ: Orman tahribi konusunda öğrencilerin ve toplumun bilinçlendirilmesini sağlayarak bir eTwinning Hatıra Ormanı oluşturmak.Ortaklar çevre projesi üzerinde aynı anda ve farklı aşamalarda çalışıyorlar.

PROJENİN AMAÇLARI: Öğrencilerin, yaşamları ve çevre açısından ormanın öne kavramaları, kâğit israfı konusunda duyarlılıklarının geliştirilmesi, yabancı kültürle iletişim kurmalarının ve yabancı dil pratiği yapmalarının sağlanması.

KONULAR: Çevre Eğitimi, Jeoloji

PROJENİN DILI: Almanca

PROJE ORTAKLARI: Belçika, Almanya, Polonya, Hırvatistan ve Türkiye

ÖĞRENCİLERİN YAŞ ARALIĞI: 14-18yaş

KULLANILAN ARAÇLAR: Audio konferans, chat, e-mail, diğer yazılımlar (Power video, resimler ve çizimler), proje günlüğü, Twinspace, video konferans, web Flipgrid, wakelet, vb.

ÇALIŞMA SÜRECI: Proje ortağı ülkelerde öğrenciler tarafından  ormanda fidan dikilmesi

BEKLENEN SONUÇLAR:

>Yaşanılabilir bir çevre açısından ormanın öneminin anlaşılması,

> Kâğıt tasarrufu konusunda duyarlılık geliştirilmesi,

> Işbirliğiyle ağaç dikiminin gerçekleşmesi,

Yabancı dil becerilerinin gelişmesi,

Yabancı kültürlerle iletişim sağlanması.

PROJENİN UYGULANIŞI: Öncelikle proje ortağı ülkeler, okullarında atık kağıt toplama kampanyasını başlatmış ve tanıtımını yapmıştır. Kampanyaya sadece öğrencilerin ailelerin, komşuların, çevre esnafın katılımı da sağlanmıştır. Toplanan atık kâğıtlar idaresince ayrılan bir odada toplanmıştır. Toplanan atık kâğıtların satılmasından e edilen gelirle eTwinning ormanı için gerekli olan ağaç fidanları alınmıştır. Bu arada koordinatör öğretmenler tarafından, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları i bağlantı kurularak eTwinning Hatıra Ormanı için uygun yer belirlenmiştir. Öğrenci birlikte belirlenen alana ağaç dikilmiştir. eTwinning ormanının oluşturulmasında tüm ortaklar yardımda bulunmuşlardır.

PROJE KOORDİNATOR: Birgül Daşcı

Yayın: 11.11.2021 - Güncelleme: 22.01.2023 16:20 - Görüntülenme: 445