T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi

E-Güvenlik (E-Safety) Politikamız

 

 E-Güvenlik (E-Safety) Politikamız

Okulumuzda ders anlatımı yapılan her alanda etkileşimli tahta ve güvenli internet erişim ağı vardır. Ders anlatımlarında Eba eğitim ve e-Twinning portallarından da yararlanılmaktadır.

Okulumuzun internet sitesi, facebook, instagram gibi sosyal ağları bulunmaktadır. Bu ağların üzerinde yayınlanan veriler kontrollü olarak paylaşılmaktadır.

Okulumuzda BİT doğru ve güvenli kullanımı ile ilgili sabit panolar bulunmaktadır.

BİT‟nin doğru ve güvenli kullanımı, yapılan alıntıların derslere ve ödevlere aktarımı(kaynak kullanımı) ile ilgili kararlar alınmakta ve öğrenciler bu yönde bilgilendirilmektedir.

Okulumuzun öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Siber Zorbalık, BİT'in doğru ve güvenli kullanımı konularında uzaktan ve yüz yüze eğitimler almıştır/alacaktır.

Okulumuzda 21.yy iletişim becerileri önemsenmektedir. Bununla ilgili olarak öğrencilerimizin BİT kullanım becerilerini geliştirme çalışılmaları yapılmaktadır. 

Okulumuzda izinsiz fotoğraf çekmek kesinlikle yasaktır.

Okulumuzun öğrencilerinin yüzleri okula ait hiçbir sosyal medya sitesinde ve eTwinning portalı dahilindeki proje resimlerinde açık bir şekilde gösterilmeyecektir.

ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN BAŞLICA SORUMLULUKLARI ŞUNLARDIR:

Çevrim içi ve çevrimdışı başkalarının hislerine ve haklarına saygı duymak.

İşler ters giderse, güvenilir bir yetişkinden yardım istemek ve çevrimiçi güvenlik sorunlarıyla karşılaşan diğer kişileri desteklemek. 

Bireysel yaşlarına, yeteneklerine ve zayıf yönlerine uygun bir seviyede:

Kendilerini ve başkalarını çevrimiçi olarak korumak için sorumluluk almak.

Yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin getirdiği fırsatlar ve risklerle ilgili olarak kendi bilinci ve öğrenimlerinden sorumlu olmak.

Belli bir teknolojiyi kullanmanın kişisel risklerini değerlendirmek ve bu riskleri sınırlamak için güvenli ve sorumluluk sahibi davranmak. 

 

OKUL WEB SİTESİ: 

· HALUK ÜNDEĞER ANADOLU LİSESİ olarak web sitemizde okulumuzun adres, telefon, fax ve e posta adres bilgileri bulunmaktadır. 

· Sitemizde yayınlanan tüm içerikler okul müdürümüzün onayından geçtikten sonra bilgi işlem birimi tarafından siteye konulmaktadır. 

· Okulumuzun web sitesi bilgi işlem birimimizin sorumluluğunda olup güçlü güvenlik önlemleri alınmışdurumdadır.

· Öğrenci çalışmaları , velilerinin izinleriyle yayınlanmaktadır.


22-01-2023



Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2023 - Güncelleme: 22.01.2023 15:49 - Görüntülenme: 211
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
E-Safety,