T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi

ZUKUNFT -VOLL İM BLICK ? '' -'' Geleceğe bakış ?''

 

22-01-202322-01-2023

PROJENİN HEDEFI: Proje ortağı ülkelerinin katılımıyla, kendi ülkesinden seçtikleri en önemli kişiyi okula davet ederek, ortak bir hikâye yazmak.

PROJENİN AMAÇLARI: Avrupalı öğrenci ve öğretmenlerin işbirliği yapması, öğrencilerin düşünme ve hayal gücünün zenginleştirilmesi, kültürel farklılıkların tanınması.

KONULAR: Sanat, Karşılaştırmalı Müfredat, Teknoloji ve Tasarım, Yabancı Diller, Coğrafya, geçmiş ve geleck Zaman dilimi (Tarih:2100)

PROJE ORTAKLARI: Almanya, Belçika, Danimarka, Polonya, Hırvatistan ve Türkiye

PROJENİN DILI: Almanca

ÖĞRENCİLERİN YAŞ ARALIĞI: 14-18 yaş

KULLANILAN ARAÇLAR: e-mail, forum, diğer yazılımlar (Powerpoint, video, resimle ve çizimler), proje günlüğü, web yayıncılığı

ÇALIŞMA SÜRECI: Eylül 2019 tarihinden itibaren 9aylık süreyi kapsayan projede katılımcı ülkelerin öğrencileri tarafından ortak bir hikâye yazılması ve yazılan hikâyenin elektronik ortamda seslendirilmesi.

BEKLENEN SONUÇLAR: Ortak bir hikâye yazılması ve  

https://twinspace.etwinning.net/91881/pages/page/947704 Internet adresinde yayınlanması.

- Öğrencilerin Almanca yazılı ve sözlü yeterliliklerini geliştirmek

-Öğrenciler 21. Yüzyıl becerileri geliştirir: birlikte çalışma, yaratıcı olma, problem çözme, Bit becerileri kurma, medyayla uğraşma...

-Öğrenciler kendilerini, kendi gelecekleri ve dünyanın geleceği üzerinde etkilerini, aile ve toplumdaki gelecekteki, rollerini, gelecek isteklerini, beklentilerini, fırsatlarını ve tehditlerini yansıtır.

Öğrenciler bireysel / küresel bir gelecek yaşam konsepti üzerinde çalışır.

PROJENİN UYGULANIŞI: Ünlü Sanatçı Haluk Levent ve Belçika Sanatçı Alex isimli sanatçı hikâye kahramanları 2100 Yılında dünyayı kurtarmak için yola çıkarlar. Sırayla ülkelerdeki öğrenciler hikayeyi oluşturarak diğer ülkeye hikayenin devamını yazmak için devrederler. 

PROJE KOORDİNATOR: Birgül Daşcı

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.11.2021 - Güncelleme: 22.01.2023 16:19 - Görüntülenme: 608
  Beğen | 140  kişi beğendi

Etiketler :
etwinning, language,,