İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi

Nis

"7 Nİsan Kişisel Verileri Koruma Günü" kapsamında okulumuzda Bilişim Kulübü ve E-Twining Kulübü öğrencilerimiz, Danışman Öğretmenlerimizin liderliğinde etkinlikler düzenledi.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109.yıldönümünde okulumuzda birçok etkinlik düzenlendi.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul yıdönümünde okulumuzda bir seminer düzenlendi. "Türk Milleti'nin Bağımszlık Destanı, kabulünün 103. Yıldönümünde İstiklal marşı ve Mehmet Akif Ersoy" konulu seminere İstanbul Üniversitesi'nden Sayın Dr. Nermin GENÇ ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nden Sayın Dr. Şenay DÖNER katıldı.  Konuşmacılarımız, dinleyicilerimize konu hakkında önemli bilgiler sundular. Seminer, günün anlam ve önemine binaen İstiklal Marşı'nın hep birlikte okunmasıyla sona erdi.

Mrt

E-twinning projesi, öğrencilerin Almanca'yı oyunlar üzerinden öğrenmelerini hedefleyen yenilikçi bir girişim olarak dikkat çekiyor. Birgül Daşcı ve Muhammed İslam Daşcı liderliğindeki Almanca öğretmeni ve seçkin öğrencilerin katılımıyla hayata geçirilen bu proje, Türkiye'nin yanı sıra Polonya, Danimarka ve Litvanya gibi ülkelerle işbirliği içerisinde geliştiriliyor. Öğrencilerin kendi web 2 araçı oyunlarını yaratırken dil bilgisi, stratejik düşünme ve takım çalışması becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor. Bu süreçte, oyun oynayarak kelime dağarcıklarını genişletmeleri, yaratıcılıklarını artırmaları ve problem çözme yeteneklerini güçlendirmeleri hedefleniyor.

Mrt

Yeşilay Haftası kapsamında Danışman Öğretmenlerimiz ve Sosyal Kulüp üyesi öğrencilerimiz etkinlikler düzenledi. Ayrıca gönüllü öğrencilerimiz Fatma Süslügil İlkoukulunda yapılan Yeşilay Haftası etkinliklerinde görev aldı.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında okulumuzda etkinlikler düzenlendi.

Mrt

Okul Futbol takımımız zorlu müsabakaları tek tek galibiyetle noktalayarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştır.

Şbt

6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için okulumuzda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Hayatını kaybeden tüm deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Şbt

İkinci dönem başı Öğretmenler Kurulu toplantısı okulumuz konferans salonunda yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri tek tek ele alınarak  yapılacak çalışmalar ve birinci dönem hakkıında genel değerlendirmelerde bulunuldu.

Ock

İlk dönemin son haftasında yapılan etkinliklerle ilk dönemi geride bırakmış bulunuyoruz. En son Biyoloji sergisi ve Hitabet etkinliğimiz gerçekleştirildi. Biyoloji Öğretmenlerimizin katkılarıyla  öğencilerimizin yapmış olduğu çalışmalar sergilendi. Ayrıca sınıflarda hitabet etkinliği düzenlenerek öğrencilerimiz yeteneklerini ortaya koydu.

Ock

16 Ocak salı günü yapılan etkinliklerimizde sinema etkinliği, sessiz sinema, kitap okuma ve müzik etkinlikleri yer aldı.

Ock

Dönem sonu faaliyet ve etkinlik haftasında öğrencilerimiz yeteneklerini sergiledi.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı'nın almış olduğu karar doğrultusunda Okulumuzda şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Bayrak töreni ile birlikte istiklal marşımız okundu.

Ock

8-14 Ocak Enerji Verimliliği Haftası kapsamında okulumuzda etkinlikler düzenlendi.

Ock

Okulumuzda Öğretmenlerimiz, Öğrencilerimiz ve çalışanlarımıza "Karbonmonoksit Zehirlenmeleri" ile ilgili bilgilendirmelerde bulunularak konu ile ile ilgili görseller ve sunumlar iletildi.